Радев към служебния кабинет: Нападките са атестат за работата ви

Президентът даде оценка на свършеното: Мисията ви е изпълнена
Обновена: 13 дек 2021 17:22 | 13 дек 2021 17:22, Веселина Йорданова
136
Радев към служебния кабинет: Нападките са атестат за работата ви
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев благодари на служебното правителство за куража и усърдието.

Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от най-корумпирания и компрометиран режим в новата история на България, са отличен атестат за вашата работа. Най-добрата оценка за вашите действия е одобрението на хората. Днес вашата мисия е изпълнена, но каузата България е непреходна и вашите компетнтност, опит и авторитет, ще бъдат необходими и за в бъдеще, се обърна държавният глава към служебните министри.

Още по темата
Налагаше се да работите в изключително сложни условия, без работещ парламент, с изпразнен бюджет, на вас се падна да управлявате здравната криза при мощна съпротива от статуквото и ежедневен медиен натиск, изтъкна Радев. Според него служебното правителство е показало, че може да има нов тип управление - прозрачно и с грижа за хората.

Този кабинет прекрати рекета на бизнеса и засили събираемостта на данъците, вие разкрихте невиждани до момента злоупотреби с бюджета, каза Радев.

Той посочи, че кабинетът е пречупил купения вот, овладял е енергийната криза, защитил е българската природа, прекратил е порочните практики в ДФ "Земеделие", активирал е отдавна задържани проекти и др. Благодаря за подкрепата на правителството за отстояване на националните интереси във външната политика. Взехте важни мерки за мигрантската криза, посочи президентът. 

Радев изреди още, че учениците са се върнали в клас в безопасна среда и е пречупена най-тежката четвърта вълна на пандемията, а всеки, който е искал, е можел да се ваксинира.

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че след два служебни кабинети е време за равносметка, но и за благодарности. Той благодари за доверието на президента. Резултатите са налице, резултати има, каза Янев, но посочи, че оценката я дават българските граждани.

След два служебни кабинета България е различна, надявам се малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока, зависи от продължаване на същото темпо на реформи, изтъкна Янев. По думите му това е един от мотивите, на базата на които е приел да остане и в редовния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Стефан ЯневРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ преди 2 години
До Браво Радев ПРЕЗИДЕНТ НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА, ПРЕМИЕР НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА, НА ДЕН ОТ КОВИД УМИРАТ 100/200 ЧОВЕКА, ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В ЕВРОПА, ДЪРЖАВА ПОТЪНАЛА В ХАОС, ХРАНИ 40% НАГОРЕ, ТОК С 15/20% НАГОРЕ ОТ ЯНУАРИ, ПАРНО С 30%, НО ПЕНСИИ САМО С 12%, А МИН ЗАПЛАТА С 10%ПРЕДИ БЕШЕ ВИНОВЕН ББ СЕГА НЯМА ВИНОВНИ И ТАКА ДО КОГА....ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ
95
4
 
2
 
! Отговори
Браво Радев преди 2 години
Браво дано новото правителство продьлжи борбата с корупцията и организираната престъпностПожелавам успех на - радев и новият кабинет
94
4
 
6
 
! Отговори
Нина преди 2 години
На това безобразно нещо атестата му е -лъжец от класа.Абе лъжец , за какви нападки говориш?!Лъжа ли е , че твоето управление е хаос ? Лъжа ли е, че цените на всичко хвърчат, лъжа ли е, че спонсурите ти са ченгетата и олигарсите, лъжа ли е, че нарушаваш конституцията, лъжа ли е, че си ингригант, лъжа ли е,че си се самозабравил диктатор ,лъжа ли е , че нищо не направихте с пандемията.Та ти непрекъснато лъжеш пред очите ни бе.Изчезвай и не се появява,че много ама много хора не те понасят
93
1
 
3
 
! Отговори
До Реалност преди 2 години
А през предишните години дали те е вълнувало какво пишат антиправителствените *** ?? Или май само те интересува... някаква си там твоя фалшива реалност ! За такива като теб е измислена думата лицемер, а това тук са реални коментари на реално-мислещи хора, коитоне са се подвели по вашия популизъм ! ... Ама вие все още не можете да схванете, че сте десетина процента от глас-имащите, и че изобщо не сте толкова велики, умни, честни и прогресивни, колкото се мислите !!
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Гешев за главен прокурор.
91
4
 
5
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Уважаема редакция на "Днес", чета само новините ви, а напоследък и тях избягвам заради многото *** на предишната власт пишещи във форума. Нямате ли модератори, които да отсяват чисто някои от менията, включително някои, които директно нарушават действащите закони на Република България?
90
5
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ, СКРИЙ СЕ ВЕЧЕ преди 2 години
НА ВЛАСТ ВЕЧЕ СА МЛАДИТЕ... НЕКОРУМПИРАНИТЕ..... НЕ ГИ КОРУМПИРАЙ,ЧОРАП..!!..НЕ СЕ МЕСИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..!!...... ИНАЧЕ - МЛАДИТЕ ЩЕ ТИ СКОЧАТ И НА ТЕБ-ДЪРТИЯ КОМУНИСТ....
89
3
 
5
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Дано правителството да издържи по-дълго време. Другарят Радев да се скрие някъде и да си седи като кукла, каквато е функцията на президента.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 000 лв е заплата на Радев *** месец.
87
1
 
8
 
! Отговори
Шапкар преди 2 години
Шапка заплата, шапка пенсия,сега и шапка президентски. Тия от Чрепчето не ги броиме вече. Общо взето, добре свършена работа. Добър атестат. Не споменах руснаците, ама те са тайна.
86
2
 
14
 
! Отговори
BG преди 2 години
Paдев не знам колко се е променила България ама най се променила вицето ти,с какво я храниш госпожата стана тройна да дадеш рецептата на българските свинепроизводители
85
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Аз не нападам , но ти не си моят президент и това не е моето правителство. смятам, че казваш достта Лъъжи. И не мисля, че това е атестат за работата им.
84
0
 
12
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 2 години
До А народа??? 92- Искренно се надявам такова недоразумение повече да не стъпва във власта!
83
0
 
2
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
До АнонименДо98 - пищи ,пищи , после ще ревеш и кански ще виеш като вълк единак!Сега е вашето време , но е кратко!
82
0
 
9
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Тази промяна я чакаме от 32 години! Защо си доволен от Радев и служебните правителства? Как ти се подобри живота?
81
1
 
9
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
От това изказване разбираме че, главния Прокурор също си върши много-добре работата , дори по-добре от Президента и служебните правителства.
80
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В България трябва да се създаде например национална институция, която да помага на нас българите ! Трябва да се направи така че да се живее истински добре, без притеснения и напрежение ! България трябва да стани перфектно и добро място за живеене на българи ! Българското племе има много проблеми ! Застаряващо е, няма истинска сигурност, има много българи, които не са истински щастливи в живота си, имат реални притеснения и несигурност ! Тва трябв да спре да е така ! България трябва да стани
79
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите пищят неистово!! България избра промяната!!
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са протестиращите? Още ли има вярващи, че тези протести бяха спонтанни, а не платени? А Радев се изяви като проводник на няколко олигарси - Прокопиев, Божков, Цветанов.
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 000 души в повече са починали тази есен от Ковид 19 в сравнение с миналата година. На този фон Радевци си раздаваха медали като през комунизма.